İçeriğe geç

Mecal Hangi Dilde

Mecal nedir?

Mecal kelimesi hayat, güç, şifa, canlılık ve kuvvet anlamına gelir. Mecal kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında sadece bir anlam çıkar. Mecal kelimesinin TDK sözlüğünde anlamı güç, kuvvet, şifa ve kuvvet olarak verilmiştir.

Meccanen hangi dilde?

Arapça maccānan مجّاناً “özgür” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, Arapça mcn kökünden gelen +an ekiyle gelen maccān مجّان “özgür, karşılıksız” kelimesinin zarfıdır.

Mecal bölge ne demek?

Taşıdığı doğrudan anlam nedeniyle tek başına veya cümlelerde, özellikle toplum içinde oldukça değerlidir. Türk Dil Kurumu’nun bakış açısına göre Mecal kelimesi güç, kuvvet, kuvvet ve şifa olarak tanımlanmaktadır. Bu bakımdan cümlelerde daha sık kullanılan bir kelimedir.

Mesele hangi dilden gelir?

Arapça sAl kökünden gelen masˀala(t) مسألة “soru, sorun” kelimesinden alıntıdır.

Mecalli ne demek?

Mercalli şiddet ölçeği, bir depremin şiddetini ölçmek için kullanılan ölçektir.

Meçel ne demek?

Arapçada “çok büyük kitap” anlamına gelen Mecelle, Fransızcada “1) büyük kitap, 2) hukuk ilkelerinin derlenmesi” anlamına gelen “Codex” kelimesinin karşılığı olarak kullanılmıştır. Mecelle, 4 Ekim 1926’da Türk Medeni Kanunu’na ek olarak çıkarılan 864 sayılı Uygulama Kanunu’nun 43. maddesiyle kaldırılmıştır.

Can Arapça kökenli mi?

Can ismi Farsça kökenli bir kelimedir ve “hayat”, “ruh”, “hayat”, “sevgili” ve “ruh” gibi çok sıcak ve olumlu anlamlara sahiptir. Ayrıca şefkat ifadesi olarak kullanılır ve “sevgilim” gibi dostça bir hitap olarak karşımıza çıkar.

Can eski Türkçede ne demek?

“Can” kelimesinin fiil hali “jânûnîtan”dır. Ferit Devellioğlu’nun Osmanlıca sözlüğünde “can” kelimesinin anlamı şöyledir: 1. ruh, tin. 2. hayat, yaşayan.

Maharet hangi dilden?

Arapça مَهَارَة‎ (mehāra) kelimesinden gelen Osmanlı Türkçesi مهارت‎ kelimesinden türemiştir.

Nefais ül mecalis ne demek?

Mecalisü’n Nefais, Ali Şîr Nevaî’nin biyografi türündeki eseridir. Türk edebiyatında bilinen ilk manzum anı kitabıdır.

Meskun bölge ne demek?

Mesken; Arapça kökenli bir kelime olup sözlük anlamı “ikamet edilen, ikamet edilen” demektir. Mesken alanı, insanların sürekli veya geçici olarak yaşadıkları yaşam alanlarını ifade eder. Mesken alanları; İl, ilçe, kasaba, köy ve mezra gibi yerleşim birimleri olabilir.

Müstahkem bölge ne demek?

Osmanlı Devleti’nin duraklama ve gerileme döneminde inşa ettirdiği Kumkale, Çimenlik, Kilitbahir ve Seddülbahir kaleleri, I. Dünya Savaşı’nın başında “Çanakkale Surları” adıyla anılmıştır.

Uğraş Türkçe mi?

endeavour- – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe uġraş fiilinden türemiştir – “karşılaşmak, karşılaşmak”. Bu fiil, Eski Türkçe oġra- veya uġra- “karşılaşmak” fiilinden türemiştir ve Eski Türkçe +Iş- eki ile birlikte gelir.

Muzaffer kökeni neden Türkçe değil?

muzaffer – İngilizce Sözlük. Arapça muẓaffar مظفّر “zaferle verilen” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve ẓfr kökünden gelir. Bu kelime Arapça fiil ẓafara ظفر “zafer” II’nin mufaˁˁal ölçüsünden gelir. Pasif bir fiil sıfatıdır.

Mütemadiyen hangi dilde?

Arapça kökenli ve Türkçe’de sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Türk dil birliği açısından anlamı “kesintisiz ve sürekli” olarak ifade edilir.

Melal nedir?

Türk dil topluluğu açısından bakıldığında Melal kelimesi iki anlamda kullanılmaktadır. Bunlardan biri üzüntü, keder ve sıkıntı gibi anlamlardır. Sıkıntı, yorgunluk gibi anlamlar da taşıdığı söylenebilir.

Alicenap tavır ne demek?

“Cömert” kelimesi cömert, onurlu, şerefli anlamına gelir. Örnek cümle: “Misafirlerini cömertçe karşılayan ev sahibi, onları rahat hissettirmek için elinden geleni yaptı.” “Cömert tavırlarıyla etrafındakilerin sevgisini kazandı.”

Tuvana ne?

Tyana, Hitit arşivlerinde Tuwanuwa olarak geçen şehirdir. MÖ 2. binyılın ortalarında Hitit İmparatorluğu döneminde Tuwanuwa, Hupisna, Landa, Sahasara, Huwassana ve Kuniyawanni ile birlikte bölgedeki başlıca yerleşim yerlerinden biriydi.

Yergi nedir?

Hiciv, hiciv veya hiciv, edebiyat ve sanatta bir kişi, olay veya durumun alaycı söz ve ifadeler kullanılarak eleştirildiği bir türdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir