İçeriğe geç

Tutsak Olmak Ne Demek

Tutsak ne denir?

Köle pazarlarında satılan kişilere köle denir. Kelimenin isim hali “captivity” (esaret) olarak yazılır ve fiil hali “to be captured” (yakalanmak) şeklindedir.

Tutsak almak ne demek?

Rehin alma veya rehin alma, güvenlik nedenleriyle, savaşta veya diğer eylemlerde önleyici bir tedbir olarak bir gereksinimi karşılamak için varlıkların veya kişilerin ele geçirilmesi ve tutulmasıdır. Rehin almada ele geçirilen varlık veya kişiye rehine veya tutuklu denir.

Tutsak ne demek cümle içinde kullanımı?

Savaş veya çatışma durumlarında, esirler düşman kuvvetleri tarafından esir alınır. Bu esirler, savaşın sonuna kadar veya değişim anlaşmaları yapılana kadar düşman kuvvetlerinin kontrolü altında kalabilirler. Esirler, savaş yasalarına göre insanca muamele görmesi gereken kişilerdir.

Esir tutsak nedir?

Captive kelimesinin eş anlamlıları: mahkum, köle veya hizmetçi kelimeleridir. Ancak en bilinen ve popüler olanı “captive” kelimesidir. “Esir” kelimesi aynı zamanda “mahkum” anlamına gelir ve bir cümlede veya tek başına kullanıldığında, anlamın bütünlüğü tehlikeye atılmaz.

Tutsak kelimesinin eş anlamı ne demek?

Mahkum kelimesinin eş anlamlıları arasında captive, inmand, prisoner, slave ve slave bulunur. Bunlar günlük hayatta daha sık kullanılan kelimelerdir.

Tutsak karşıtı nedir?

“Tutuklu”nun Zıt Anlamı TDK üzerinden bakıldığında “özgür” kelimesi “tutuklu” kelimesinin zıt anlamlısı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Esir kime denir?

Eski İslam devletlerinde ordu, yönetim ve sarayda çalışan köleler ve esirler.

Savaşta tutsak alınan kişiye ne denir?

Savaş esiri veya POW, silahlı bir çatışma sırasında veya sonrasında canlı olarak yakalanan ve karşı tarafça tutulan bir veya daha fazla askerdir. “Savaş esiri” terimini kullanan en eski kaynak 1610’a dayanır.

Savaş tutsağı kadın ne demek?

Kaynaklardan alınmayan içerikler itiraza ve kaldırılmaya tabi olabilir. Odalık, Osmanlı saraylarına çeşitli bölgelerden savaş esiri olarak getirilen veya padişaha hediye olarak sunulan cariyelere verilen isimdir.

Mahsur ne?

Gün boyunca çeşitli medya organlarından duymuş olabilirsiniz; ancak anlamı unutulan veya ilk kez duyulan kelimelerle de karşılaşabilirsiniz.

Esirin cümlesi nedir?

“Tutukluları serbest bırakmak için bir anlaşma yapacak.” “Evde kaç gün tutuklu kaldım?” “Bu, en çok tutuklu üreten ülke.” cümlelerini uygun şekilde farklı cümlelerde kullanmıştır.

Saydam nedir cümle içinde kullanımı?

Transparent, şu anlama gelebilir: Transparent: sadece ışığın geçmesine izin vermekle kalmayan (yarı saydam), aynı zamanda arkasında saklı olan şeylerin gözle görülmesini de engellemeyen sıfat. En yaygın kullanılan şeffaf malzeme camdır.

Esir alınan kişiye ne denir?

Esir; savaşta esir alınan kişi.

Birinin esiri olmak ne demek?

ѻ Esir almak: Düşmanı savaşta canlı yakalamak: Daha önce esir aldığı iki Türk gencini (Ömer Seyfeddin) beraberinde getirmişti. Esir olmak: Düşman tarafından esir alınmak, düşman tarafından esir alınmak. Köleleştirmek: 1.

Esîrî ne demek?

Eter, antik Stoacıların ve modern Teozofların “eter” adını verdikleri, insanın beş duyusuyla algılanamayan; katı, sıvı ve gaz hallerine göre yoğunluğu daha düşük, titreşim hızı daha yüksek, daha ince ve akışkan bir yapıya sahip olan maddeye verilen addır.

Esir kime denir?

Eski İslam devletlerinde ordu, yönetim ve sarayda çalışan köleler ve esirler.

Savaşta tutsak alınan kişiye ne denir?

Savaş esirleri, silahlı bir çatışma sırasında veya sonrasında canlı olarak yakalanan ve karşı tarafça tutulan askerlerdir. “Savaş esiri” teriminin kullanıldığı en eski kaynak 1610 yılına dayanır.

Savaş tutsağı kadın ne demek?

Kaynaklardan kaynaklanmayan içeriklere itiraz edilebilir ve kaldırılabilir. Odalıklar, çeşitli bölgelerden savaş esiri olarak Osmanlı saraylarına getirilen veya padişaha hediye edilen cariyelerdir.

Argoda tuzak ne demek?

Sahtecilik deyiminde halk arasında kullanılan fak, tuzak anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Dul Escort