Şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?
Sıkça sorulan bir soru, CIMER’e şikayette bulunan kişilerin kimlik bilgilerinin açıklanıp açıklanmayacağıdır. CIMER’e başvuru yapıldığında, başvuruyu yapan vatandaşların kimlik bilgileri gizli tutulur.
170 şikayet edince ne olur?
İsminin gizli kalmasını istediğini belirterek şikayette bulunabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gerekliliklerine uymayan işletmeler, çalışanlara bildirim yapıldıktan sonra denetlenecektir. Denetim sonucunda müfettişler tarafından cezai yaptırımlar uygulanacaktır.
Polis ihbarda kimliği açıklanır mı?
Tüm raporların gerçek olarak kabul edildiği POLİS İHBAR HATTI 155’e gelen rapor sisteme aktarılır ve gelen tüm raporlar belirli bir gizlilik seviyesiyle kaydedilir ve raporu yapan vatandaşın kimliği asla başkasına açıklanmaz. Polis İHBAR HATTI 155’e gerekli tüm bilgileri vermek, kanıt sağlamak ve işlemi tamamlamak…
Sigortasız işçi çalıştırma ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Çalışma Hayatı İletişim Merkezi: Sigortasız işçi çalıştırma bildirimlerinizi ALO 170’i arayarak yapabilirsiniz. 7/24 hizmet veren bu ihbar hattı aracılığıyla yapacağınız bildirimlerde kimlik bilgileriniz gizli tutulacak ve karşı tarafla paylaşılmayacaktır.
Alo 170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
170 İhbar Hattı’na yapılan ihbarlar, ihbarı yapan kişinin kimlik bilgilerinin alınmasıyla başlar.
Isimsiz ihbar bulunur mu?
Yeni madde, insanları işlenmiş suçları bildirmeye mecbur kılıyor. Bu tür suç bildirimleri yazılı veya sözlü olarak yapılabilir. Bildirimi yapan kişi ismini verebilir veya gizli tutabilir. Şüphelinin ismini vermek de gerekli değildir.
ALO 170 ihbar hattı işe yarıyor mu?
Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170”i günün 24 saati, haftanın 7 günü arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sağlanan tüm hizmetler hakkında bilgi ve çözümler sunar.
ALO 170 şikayet sonucu ne zaman gelir?
İletişim merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan yanıt vermekte ve talepler ilk görüşmede sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen yanıt verilemediği durumlarda kurum ve kuruluşlarımız ile hemen iletişime geçilmekte ve taleplere en geç 72 saat içinde yanıt verilmektedir.
170 arayınca ne olur?
ALO 170 hattını aradığınızda adınıza bir başvuru oluşturulacak ve başvuru takip numarası atanacaktır. 3 iş günü sonra tekrar arayarak başvurunuz hakkında bilgi alacaksınız. Bu noktada başvuru takip numaranızı kimseyle paylaşmamanız önemlidir.
Isimsiz ihbarlar işleme alınır mı?
1- İsim, imza veya adres bulunmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Bu dilekçelerin 3071 sayılı Kanunun 4 ve 6 ncı maddelerindeki açık hükümler ve Başbakanlık Genelgesi 2004/12’nin emredici hükümleri uyarınca işleme alınması cezai ve disiplin sorumluluğu doğuracaktır.
Polis kendi kimliğini göstermek zorunda mı?
Kolluk kuvvetleri, durdurma yetkisine sahip oldukları durumlarda ve kolluk kuvvetleri görevlerini yerine getirirken bir kişiden kimlik isteyebilir. Kimliğini gösterirken, kişi kolluk kuvvetlerinin bir üyesi olduğunu belirtmelidir. Kişi, kendisini tanımlamak isteyen kolluk kuvvetleri görevlilerine kimliğini göstermelidir.
181 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Bildirim ve şikâyetinizde isminizi belirtmiş olsanız dahi, 5510 sayılı Kanun ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca isminiz gizli tutulacak ve sosyal güvenlik müfettişleri ile denetimi yapan kurum yetkilileri tarafından ifşa edilmeyecektir.
1 ay sigortasız çalıştırmanın cezası nedir?
Çalışan işe başlamış ancak SSI bildirimi vermemişse asgari ücrete eşit para cezası uygulanır. Çalışan bir ay sigortasız çalıştırılırsa ceza 20.516 TL’dir. Çalışan iki ay sigortasız çalıştırılırsa ceza 41.032 TL’dir.
Sigortasız işçi çalıştırma cezası 2024 ne kadar?
Çalışan işe başlamış ancak SGK beyannamesi vermemişse asgari ücrete eşit para cezası uygulanır. Çalışan bir ay sigortasız çalıştırılmışsa ceza 20.516 TL’dir. Çalışan iki ay sigortasız çalıştırılmışsa ceza 41.032 TL’dir. Çalışan 5 ay sigortasız çalıştırılmışsa ceza 102.580 TL’dir.
Sigortasız çalışan işçi şikayet ederse ne olur?
5510 sayılı Kanunun 86 ncı maddesinin 9 uncu fıkrasına göre, davacı, çalıştığı yılın bitiminden itibaren beş yıl içinde İş Mahkemesine başvurarak, iddia ettiği çalışmayı İş Mahkemesine delil olarak sunabilir ve mahkemeden alacağı kararı verebilir.
Şikayetçi olduktan sonra e devlette görünür mü?
Ceza şikayeti yapıldıktan sonra başlatılan ceza soruşturmaları GİZLİDİR. Gizlilik nedeniyle ceza şikayetleri yani soruşturma dosyaları dava dosyalarında olduğu gibi e-devlette görüntülenemez.
Uyuşturucu ihbar edenin kimliği açıklanır mi?
Sokakta gördükleri uyuşturucu kaçakçılığını polise bildirmek isteyen vatandaşlar, uygulamadaki butona tıklayarak ihbarda bulunabiliyor. Konum bilgisiyle sisteme giren ihbar, bölgeye yakın bir yerde bulunan ekibe iletiliyor. İhbar edenin kimliği kesinlikle gizli tutuluyor.
Cimere şikayet ettiğim kişi beni görebilir mi?
Hayır, CİMER’e şikâyette bulunan kişinin kimliği ifşa edilmeyecektir.
Birinin şikayetçi olduğunu nasıl anlarız?
Ancak bu yöntemle hakkınızda bir şikayet olup olmadığı tespit edilemez. Çünkü soruşturma dosyaları gizli tutulmakta ve e-devlet sisteminde görünmemektedir. Hakkınızda bir soruşturma olup olmadığını sorumlu cumhuriyet savcılığından öğrenebilirsiniz.